Търсене
за


БУРГАС ТОП - бизнес портал на град Бургас

Фиксинг на БНБ за днес

EUR 1.95583
USD 1.41378
GBP 2.37387
CHF 1.6034


*Начало » Преглед на статия
 

"Фолксваген" показа новата "Джета"

Информацията е добавена на 28.10.2010 година в категория "Статии" » "Технологии"

Новини и фирми в Бургас

Няколко месеца след като показаха американското изпълнение на новата "Джета", от "Фолксваген" разкриха подробности и за европейската версия на модела. В сравнение с предишната генерация междуосието е увеличено със 7.1 сантиметра, а дължината с 9 см. – до 4. 64 м. Това се отразило благоприятно на вътрешното пространство и багажният обем, който е цели 510 литра.
 
В Европа "Фолксваген Джета" ще се предлага с четири бензинови двигателя. Базовият е 1.2-литров, с мощност 105 к.с. и се задоволява с 5.3л/100 км. в смесен цикъл. Следващите бензинови мотори са 1.4 TSI със 122 и 160 к.с., и 2.0 TSI с 200 к.с.
 
Дизелите са два - 1.6(105 к.с.) и 2.0 литра (140 к.с.). По-скромният от тях може да се похвали с разход на гориво от 4.2 л/100 км в смесен цикъл. Всички мотори, с изключения на най-малкия бензин, могат да се комбинират с автоматичната скоростна кутия с два съединителя (DSG).
 
В Европа "Фолксваген Джета" ще се предлага в три нива на оборудване, като цените тръгват от 20 900 евро. Дори базовите версии обаче са добре екипирани – стабилизираща програма, контрол на налягането в гумите, шест предпазни въздушни възглавници, асистент за потегляне по наклон, дневни светлини, климатик, електрически огледала с подгряване и т.н.

История на модела
Първата генерация на "Фолксваген Джета" се появява през 1980 година и се продава до 1984 г. като е базирана на "Голф" I. "Голф" II е основата на следващото поколение(1984-1992 г).

Изненадващо, създаденият на базата на "Голф" III седан, е кръстен "Венто" и той се продава от 1992 г. до 1999 година. Името "Венто" е заменено с "Бора" през 1999 година, като донорът тук е "Голф" IV.
 
През 2005 г. "Джета" се завръща като име в гамата на "Фолксваген" и за основа е използвана петата генерация на "Голф". Сегашната "Джета" пък логично е на базата на "Голф" VI. От "Джета", Венто" и "Бора" са продадени над 9.6 млн. автомобила, като основният пазар е САЩ.Google translation: English  Deutsch  French  Russian


Facebook Споделете във Facebook Twitter Споделете в Twitter Twitter Споделете в Svejo


 
<
Кликнете за увеличениеКликнете за увеличение

>ДискусияДискусия по темата
Внимание! Само регистрирани потребители могат да вземат участие в дискусиите. Ако вие сте такъв, моля влезте в сайта с потребителското си име и парола. Регистрацията е безплатна и има много предимства »
До момента към темата « "Фолксваген" показа новата "Джета" » няма написани коментари.
 

 
Предимствата на регистрираните потребители са много, осведомете се »Електронен бюлетин

Въведете e-mail адреса си, ако желаете да получите абонамент за нашия информационен бюлетин:


  
Записване       Отписване
---

Полезни връзки