Търсене
за


БУРГАС ТОП - бизнес портал на град Бургас

Фиксинг на БНБ за днес

EUR 1.95583
USD 1.41378
GBP 2.37387
CHF 1.6034


*Начало » Преглед на новина
 

Продажба на цигари и без регистрация по ДДС

Информацията е добавена на 25.02.2011 година в категория "Новини" » "Институции"

Новини и фирми в БургасГодина след като парламентът задължи търговците на цигари да се регистрират по ДДС, управляващите биха отбой. Причината е, че мярката не само не помогна за справяне с контрабандата, а напротив - тя се разрасна.

Регистрацията по ДДС за продавачите на тютюневи изделия вече няма да е задължителна. Това стана ясно, след като парламентът одобри на второ четене промени в Закона за ДДС. Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова призна, че задължителната регистрация е била грешка. Според Стоянова голяма част от малките населени места нямат магазини с разрешение да продават цигари. Това на практика означавало, че там цигари с или без бандерол се продават “под тезгяха”.

С поправката се дава възможност на търговците да изпълняват законовите си задължения и това ще повлияе на размера на контрабандата, каза още Стоянова.

В Закона за ДДС вече е включено и задължението всички търговци на течни горива да изградят дистанционна връзка с информационната система на Националната агенция за приходите и да предават данни за количествата горива, които съхраняват в резервоари. Изключение ще се прави за доставка и продажба на горива от данъчен склад.Google translation: English  Deutsch  French  Russian


Facebook Споделете във Facebook Twitter Споделете в Twitter Twitter Споделете в SvejoДискусияДискусия по темата
Внимание! Само регистрирани потребители могат да вземат участие в дискусиите. Ако вие сте такъв, моля влезте в сайта с потребителското си име и парола. Регистрацията е безплатна и има много предимства »
До момента към темата « Продажба на цигари и без регистрация по ДДС » няма написани коментари.
 


 
Предимствата на регистрираните потребители са много, осведомете се »Електронен бюлетин

Въведете e-mail адреса си, ако желаете да получите абонамент за нашия информационен бюлетин:


  
Записване       Отписване
---

Полезни връзки